Selecteer een pagina

SHINE YOUR LIGHT

“Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness that most frightens us. We ask ourselves, Who am I to be brilliant, gorgeous, talented, fabulous? Actually, who are you not to be? You are a child of God.

Your playing small does not serve the world. There is nothing enlightened about shrinking so that other people won’t feel insecure around you. We are all meant to shine, as children do. We were born to make manifest the glory of God that is within us. It’s not just in some of us; it’s in everyone.

And as we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same. As we are liberated from our own fear, our presence automatically liberates others.”

Nelson Mandela

ASTRID DAANS

Dit gedeelte van de inauguratiespeech van Nelson ‘Madiba’ Mandela heeft mij altijd geraakt en mij nu geïnspireerd tot het schrijven van deze blog.

Wat zullen ze wel niet zeggen?

Ik denk dat we bang zijn om te stralen, om ons licht VOL aan te zetten en te houden, en alles om ons heen op die manier in de schijnwerper te zetten en de wereld te laten zien en uit te nodigen om vooral te doen waarin je gelooft.

Ik maak het al bijna mijn hele leven mee: de mening van die ander. Het beeld wat andere mensen van mij hebben. Ik ben er echter al jaren achter dat de mening van een ander niet mijn zaak is. PUNT!

We are told to let our light shine, and if it does, we won’t need to tell anybody it does. Lighthouses don’t fire cannons to call attention to their shining – they just shine.

Dwight L. Moody

Your best season

Alles wat je ooit hebt doorgemaakt, hebt doorleefd, voor hebt gebeden, hebt uitgeschreeuwd of waar je bovenop gekomen bent, ALLES is een voorbereiding op beter. Een voorbereiding op jouw volgende, beste seizoen!

De manier waarop jij het onvergeeflijke vergeeft, het liefdeloze liefhebt, het onacceptabele accepteert en hoe je het leven omarmt wanneer je bedrogen bent, laat zien uit wat voor soort hout je gesneden bent.

Jouw licht behoort iedereen toe die door jou aangestoken wordt omdat je moedig en gehoorzaam genoeg bent om jouw licht te laten schijnen!

‘Dreamstealing inc.

En natuurlijk kom je ze tegen, die mensen die niet om kunnen gaan met jouw licht. Je weet wel die mensen die alle mogelijke manieren zoeken om jouw licht te dimmen of zelfs helemaal te doven door je ervan te overtuigen om vooral niet zo helder te stralen. Die zeggen: ’doe jij maar gewoon dan doe je gek zat!’ Die mensen, en ik heb ze meegemaakt, die mij knettergek vonden en niet van deze tijd, je weet wel ‘dreamstealing inc.’

Word niet boos op ze want zij kunnen alleen van je houden met de mate dat zij van zichzelf houden. Bid voor ze, houd van ze, want eigenlijk zitten ze, net als wij, binnen hun eigen proces.

Shine bright like a diamond

Blijf daarom alsjeblieft niet veilig schijnen, zoals een lamp van 40 watt en dan ook nog met een dimmer erop! Nee, om te stralen zal je het wattage moeten verhogen, want je hebt zoveel meer te geven dan een flauw straaltje. Het is nooit klaar er komt altijd weer een nieuw seizoen. Zet geen punt wanneer God slechts een komma heeft gezet. Je kan namelijk altijd jouw beste prestatie verbeteren!

Today is….

Straal en verhoog constant de sterkte en zeg: ’vandaag is de eerste dag van de rest van mijn leven’. En zoals eerder gezegd op die weg kom je mensen tegen die hier niet mee kunnen omgaan en jou ‘motiveren’ om vooral te blijven doen wat iedereen doet, wat iedereen altijd doet.

En misschien heb je dat al gedaan en heeft ‘dreamstealing inc. al een klein succesje geboekt. Misschien heb je op jouw weg jouw licht al een tikkie gedimd en heb je jezelf een beetje kleiner, een beetje ‘handzamer’ gemaakt.

SHINE!

Ik hoop dat je het, na dit gelezen te hebben, niet meer in je hoofd haalt om jouw licht te dimmen! Om te doen wat iedereen doet, ‘netjes’ in het gareel blijven, geen gekke doen en vooral je hoofd niet boven het maaiveld te steken! Alsjeblieft doe dat niet! Ontneem de wereld jouw licht niet!

En ja, dat ‘gestraal en geschitter’ van jou gaat nu eenmaal mensen uit balans halen en hun leven verstoren. Het zijn diezelfde mensen die tegen je zeggen ‘of het niet wat minder kan, we worden knettergek van dat licht van jou. Het is niet te harden, het is gewoon te fel!’

Kijk ze dan rustig aan en zeg: ’No way, José.. ik ga dat niet doen, ik dim mijn licht niet! Kan je er niet tegen dan zet je maar een zonnebril op of blijf je gewoon op veilige afstand’.

Show up, shut up, and shine.

Stephanie Savage

Heb jij een idee of geen idee maar wel een onbedwingbare drang om jouw leven een andere, positieve wending te geven? Wil jij een andere manier van werken ontdekken en uit je comfortzone stappen? Wil jij de baas over jouw eigen tijd zijn en ben je toe aan verandering? Vul dan het contactformulier in en er wordt binnen 24 uur contact met je opgenomen.

wanna change?

Twitter

@astrid.daans

LinkedIn

@astrid.daans

get in touch

Hoi,

Vind je het leuk mijn nieuwe blogs in je mail te ontvangen? Vul dan hier onder je emailades in.

Groetjes,

Astrid

Je aanmelding is gelukt!