Selecteer een pagina
ANDERS ONDERNEMEN
ASTRID DAANS
Zoals ik al eerder heb gesteld is Netwerk Marketing een jonge groeiende industrie en anders dan welke industrie dan ook. Netwerk Marketing moet je dus echt leren. Bij Netwerk Marketing ‘you learn on the job’. Terwijl je aan het leren bent hoe een Netwerk Marketing Professional te worden ga je al een inkomen opbouwen.

 

Je doet dit met de hulp van een persoonlijke coach. Dit is doorgaans de persoon die jou heeft geïntroduceerd bij het bedrijf. Is deze persoon zelf pas gestart dan zal de ‘upline’ (vaak een Netwerk Marketing Professional) deze taak op zich nemen. Binnen Netwerk Marketing word je dus net zolang begeleid als nodig is om zelfstandig je business te kunnen runnen.
Daarnaast verzorgt het bedrijf zelf ook voor opleiding en training. Je wordt getraind door succesvolle Netwerk Marketing Professionals maar ook kan je weer heel veel leren van collega’s die heel graag hun ervaringen met je willen delen. Daardoor maak je ook een enorme persoonlijke ontwikkeling mee.
Ik ga in deze blog de drie meest opvallende aspecten van Netwerk Marketing belichten die het meeste verschil maken met het traditionele ondernemen.
1.
Netwerk Marketing verplaatst op een andere manier producten van A naar B.

 • In de traditionele handel zitten een aantal stappen tussen de fabrikant en de consument. (Leveranciers, inkoop, detailhandel en reclame, vaak een enorme kostenpost). Al deze stappen kosten geld, om het maar even een beetje plat te zeggen. En dat zorgt ervoor dat het product gemiddeld 65% duurder wordt dan op het moment dat het werd gemaakt.
 • Bij netwerk marketing zit er maar één stap tussen de fabrikant en de consument. En dat ben ik, de Business Owner. Netwerk Marketing maakt enkel en alleen gebruik van mond-tot-mond-reclame (nog steeds de sterkste vorm van reclame) en aanbeveling. En daarom hoef je niet te verkopen als je dat niet leuk vindt. Ik zie mezelf persoonlijk als een consultant omdat ik mensen laat zien hoe zij hun gezondheid kunnen bevorderen en een additioneel inkomen kunnen opbouwen. Ik ben gewoon wie ik ben en ik vertel mijn verhaal. En dat ‘kopen’ mensen of niet.
2.
Ondernemen voornamelijk vanuit huis

 • Wanneer je naar traditioneel ondernemen kijkt komt daar nogal wat bij kijken. Je moet een goed doorgerekend bedrijfsplan hebben, vaak moet je behoorlijk investeren, een pand huren, voor voorraad zorgen, personeel aannemen enz. Dat alles brengt nogal wat risico met zich mee. En heel veel bedrijven komen de eerst 5 jaar niet door en degenen die dat wel doen mogen blij zijn als ze op break-even zijn beland.
 • Geen risico
  Netwerk Marketing is een ander verhaal. Je start jouw business op vanuit huis, aan de keukentafel. Om jouw business op te bouwen loop je geen risico. Bij het Netwerk Marketing bedrijf waar ik mee samenwerk heb je een jaar recht op restitutie. Met andere woorden wanneer je binnen het jaar besluit om ermee te stoppen dan kan dat risicoloos. Het enige wat je dan bent verloren is wat tijd.
 • Geen grote investering
  Om jouw Netwerk Marketing business op te bouwen hoef je ook geen grote investering te doen. Het enige wat je hoeft de doen is kennismaken met de productlijn. Dit om de doodeenvoudige reden dat je niet iets kunt aanbevelen wat je niet persoonlijk kent. Ik kan bv. geen bioscoopfilm aanbevelen als ik hem niet heb gezien, toch? Jouw enige investering is dus een opstartpakket van een paar honderd euro. Maar laten we eerlijk zijn waar kan je voor een paar honderd euro een eigen bedrijf risicoloos opstarten?
 • Geen Personeel
  Er zijn geen gezagsverhoudingen binnen Network Marketing. Iedereen is eigen baas en zeker niet de baas over iemand. Netwerk Marketing is een business voor iedereen met allemaal exact dezelfde kansen en mogelijkheden. Wij zijn gewoon collega’s van elkaar.
 • Parttime
  De meeste mensen starten hun Netwerk Marketing business parttime op. Zij bouwen hun business op naast hun bestaande bezigheden: baan, bedrijf, gezin, opleiding enz. Je hoeft je ‘oude’ schoenen daarom niet weg te gooien en kun je jouw Netwerk Marketing business al opstarten met gemiddeld 10 uur per week.
 • Beloning naar werken
  Je bent niet in loondienst. Om de bijzondere mogelijkheden te realiseren, zul je serieus en consequent moeten werken (lees: tijd moeten investeren) aan de opbouw van je inkomstenbron, ook al is het parttime. Het is naïef om te denken dat met weinig inspanning veel bereikt zou kunnen worden! Jouw resultaat is afhankelijk van jouw eigen inspanningen.
 • Wie, waar, wanneer
  Je kunt werken met wie je wilt, waar je wilt en wanneer je wilt. Jij bent aan zet. Het bedrijf waar ik mee samenwerk is in meer dan 160 landen wereldwijd vertegenwoordigd dus kan je overal jouw business bouwen. Het is zoveel makkelijker geworden dan toen ik begon. In mijn tijd hadden we nog geen internet en al helemaal geen Social Media. Nu ligt de wereld aan onze voeten en zijn er weet ik het hoeveel mogelijkheden om met elkaar te communiceren en zaken te doen.
3.
Dupliceren van tijd.

 • Geen tijd
  Als vrouw van een ondernemer was ik op zoek naar tijd. Tijd om samen met mijn echtgenoot te kunnen genieten van ons gezin. Wij hadden onze eigen onderneming maar geen tijd. Mijn echtgenoot werkte bijna 12 uur per dag 7 dagen in de week. Tijd was voor ons een ongekende luxe.
 • ‘Uurtje Factuurtje’
  Ik ben naast Netwerk Marketing professional ook gediplomeerd coach. En daar gaat het wel wat anders in zijn werk. Ik word alleen betaald voor de uren dat ik werk. Heb ik geen klanten dan verdien ik niets. Ga ik op vakantie dan verdien ik niets. Ben ik ziek dan verdien ik niets.
 • Netwerk Marketing
  Dit gegeven heeft ervoor gezorgd dat ik begonnen ben met mijn Netwerk Marketing business: dupliceren van tijd. Hier ging voor mij een nieuwe wereld open! Om mezelf als voorbeeld te nemen. Ik ben direct gestart met het vinden van mensen die met mij wilden samenwerken om zo een team op te bouwen met mensen die daar minimaal 10 uur per week in wilden investeren.Ik vond al heel snel drie mensen die dat wilden. Vervolgens heb ik die drie mensen geleerd om hetzelfde te doen. Ook zij vonden ieder drie mensen die met hen wilden samenwerken en 10 uur per week wilden investeren en een team opbouwen.

  In dit simpele rekensommetje had ik een team van 12 mensen die allemaal 10 uur per week werkten aan hun Netwerk Marketing business. Dat, inclusief de 10 uur van mezelf, zorgde ervoor dat er 130 uur per week in mijn team gewerkt werd. In Netwerk Marketing word je niet alleen beloond voor jouw eigen inspanning maar krijg je ook een percentage over de inspanning van je team. Omdat een euro maar één keer kan worden uitgegeven gebeurt dit met behulp van het beste compensatieplan van de industrie!

Heb jij een idee of geen idee maar wel een onbedwingbare drang om jouw leven een andere, positieve wending te geven? Wil jij een andere manier van werken ontdekken en uit je comfortzone stappen? Wil jij de baas over jouw eigen tijd zijn en ben je toe aan verandering? Vul dan het contactformulier in en er wordt binnen 24 uur contact met je opgenomen.

wanna change?

Twitter

@astrid.daans

LinkedIn

@astrid.daans

get in touch

Hoi,

Vind je het leuk mijn nieuwe blogs in je mail te ontvangen? Vul dan hier onder je emailades in.

Groetjes,

Astrid

Je aanmelding is gelukt!